Motivér medarbejderne med Achievements

Brug Achievements på Academy til at motivere medarbejderne.

På Academy udvikler vi hele tiden nye funktioner, der fremmer vidensdeling og motivation. Vi tager udgangspunkt i indsamlet data, videnskabelige teorier og menneskets natur. En af de funktioner, vi efterhånden bruger på samtlige Academy-systemer er Achievements.

 

Achievements er badges, brugerne kan opnå, hvis de opfylder nogle definerede krav. Achievements kan fx. opnås ved at logge ind x antal dage i træk eller læse x antal nyheder. Achievements kan også køres på leverandører: brugerne kan få et badge, der anerkender, at de har helt styr på et givent produkt, brand eller arbejdsområde – dermed bliver brugerne Ambassadører for et brand eller en leverandør. For at få et sådant badge skal brugeren typisk have læst de seneste 5 nyheder og taget de seneste 3 certificeringer på dette område og gøre det kontinuerligt.

Et achievement er ikke for evigt. Det kan forsvinde igen, hvis brugeren ikke holder sig opdateret på området. På den måde sikrer Achievement-systemet, at brugerne hele tiden repeterer vigtig information og tilgår nye – fx. fra en bestemt leverandør.

 

Hvordan virker Achievements?

Achievement-funktionen benytter en helt grundlæggende tendens hos mennesker. Vi søger anerkendelse – især fra dem, vi relaterer til, såsom vores kollegaer.

På Academy kan alle se, hvilke Achievements andre har fået, og det motiverer brugeren til at gøre det samme. Tendensen kaldes Social Proof og ses også på sociale medier som fx. Facebook. Ingen kan lide at føle sig udenfor.

Academy registrerer brugernes aktivitet og ved dermed, hvornår den enkelte har behov for at få opfrisket informationer og gentage certificeringer. Her vil Achievement-funktionen notificere brugeren, når denne i er fare for at miste et badge – dermed bliver informationerne repeteret og husket.

Academy kan med bl.a. Achievements puste til/stimulere brugernes adfærd. Med en solid viden om menneskets sociale natur i bagagen ved vi, hvordan en medarbejder typisk vil reagere på forskellige inputs. Og vi kan sikre, at medarbejdernes viden står helt skarpt, når det gælder specifikke arbejdsområder eller produkter ved at arbejde med deres sociale natur.

Mette Skovdal