Sådan gør du dine medarbejdere til ambassadører

Medarbejdertrivsel, fastholdelse af medarbejdere og anerkendelse af det hårde arbejde er allesammen grundlæggende begreber, hvis du gerne vil sikre, at dine medarbejdere bliver bannerfører for din organisations værdier og budskaber.

Men hvordan griber man sådan nogle størrelser an i praksis? På Academy, den sociale vidensdelingsplatform, bruger vi bl.a. det, vi kalder Ambassadørprogrammet. Det giver vores kunder endnu flere muligheder, hvad angår medarbejderudvikling.

Ambassadørprogrammet gør det muligt for medarbejderne at gøre sig til eksperter (eller ambassadører) for en given leverandør eller et arbejdsområde. Medarbejderen skal kontinuerligt holde sig opdateret på informationer og træningsforløb fra leverandøren eller inden for området og belønnes med et badge, der viser, at denne medarbejder er ambassadør. Dette sikrer, at medarbejderen udvikles.

En af de vigtigste ressourcer i en virksomhed er medarbejderne. Derfor skal man ikke underkende værdien i at have medarbejdere, der repræsenterer brandet.

Level op på medarbejderudvikling

På Academy er det muligt at belønne ambassadører med såkaldte levels, alt efter hvor længe de beholder deres ambassadørstatus. Jo flere måneder en medarbejder holder sig opdateret og repeterer træningsforløb, jo højere level får medarbejderen. Dette er ikke kun et plus for medarbejderens vidensniveau og uddannelse. Det giver også medarbejderen mulighed for udvikling. Og vigtigst af alt; det belønner medarbejderen for det udførte arbejde.

Ambassadørprogrammet:
  • gør det muligt for dine medarbejdere at blive eksperter 
  • belønner dine medarbejdere for det udførte arbejde 
  • motiverer dine medarbejdere til at dygtiggøre sig 
  • øger fastholdelsen af dine medarbejdere
  • booster dine medarbejdere og viser dem, at de er værdsat

En af de vigtigste ressourcer i en virksomhed er medarbejderne. Derfor skal man ikke underkende værdien i at have medarbejdere, der fungerer som omvandrende leksika og reklamesøljer for eksempelvis vigtige leverandører, eller som gør sig til eksperter udi forskellige områder. At blive fagligt værdsat og få lov til at udvikle sig på arbejdspladsen er nogle af de vigtigste faktorer for medarbejdertrivsel. Og dette afspejler sig selvfølgelig i fastholdelse af medarbejdere, medarbejdernes generelle indsats og dermed også virksomhedens succes.

Don’t say it, show it

Hvis den faglige anerkendelse skal understøttes med materielle goder, står Ambassadørprogrammet også klar til at hjælpe. Det er nu muligt at sende vouchers ud til medarbejdere, der har opnået et givent level på et Ambassadørprogram. Disse vouchers kan for eksempel være rabatkoder eller biografbilletter.

Anerkendelsen understøtter medarbejdernes videre udvikling og motivation samt fastholdelsen af medarbejderne.

Det er et boost, der viser medarbejderne, at deres indsats bliver værdsat af virksomheden. Anerkendelsen understøtter også medarbejdernes videre udvikling og motivation samt fastholdelsen af medarbejderne. 

Med kombinationen af gamification, faglig udvikling og anerkendelse samt muligheden for konkurrencer og belønning er Ambassadørprogrammet et stærkt værktøj til at udvikle, fastholde og belønne medarbejderne for deres arbejde. Alt dette højner medarbejdertrivslen og understøtter din virksomheds succes. 

Scroller du stadig?
Måske er disse emner noget for dig...
Motivér medarbejderne med Achievements
HR kan måle medarbejdermotivation og udvikle medarbejdere med Academy
Employee Experience: Vejen til bedre medarbejder- og kundeoplevelser
Scroll to Top