Nej, det er ikke første gang vi har fingrene i bøgernes verden. Vores Academy-system (og intranet) for landets boghandlere i Bog & idé, BOGhandleren og Bøger & papir har sørget for øget vidensdeling siden 2013.

Nu slår vi flapperne ud og lancerer en ny vidensplatform, der kan sikre kommunikationen biblioteker, forfattere og forlag imellem. En sådan kommunikationskanal har ikke tidligere eksisteret, og vi er sikre på, at Vores litteratur, som Academy-systemet hedder, vil fylde et hul i reolen.

I samarbejde med Rikke Toft Kleemann, der har arbejdet i bogbranchen siden 1999, starter vi Vores litteratur op den 21. november 2016. På systemet vil biblioteker, forfattere og forlag kunne informere hinanden på kryds og tværs om for eksempel nye udgivelser, udenlandske forfatterbesøg, forfatterforedrag og nye tiltag.

Forfattere kan præsentere sig selv og deres titler, arrangere besøg og arrangementer direkte med bibliotekerne. Bibliotekerne kan ligeledes kontakte forfatterne direkte, og derudover træne deres viden i udvalgte udgivelser samt holde sig opdateret på relevante informationer. Målet er at skabe bedre betingelser for litteraturen og litteraturformidlingen i Danmark, ved at lade de tre bog-elskende led komme tættere på hinanden.

Vi glæder os til at se Vores litteratur blomstre op og blive et samlingspunkt for litteraturinteresserede fra forskellige dele af bogbranchen. Hos A Close Shave har flere af os en fortid i, og en forkærlighed for, branchen, og vi glæder os derfor over at kunne bruge vores kompetencer til at kunne effektivisere og skabe vidensdeling i hverdagen for bibliotekarer, forfattere og forlag landet over.

Læs mere i pressemeddelelsen, der også blev offentliggjort på Bogmarkedet den 1. november.

Hvis du som forfatter, bibliotekar eller forlagsrepræsentant har forvildet dig ind på denne artikel og gerne vil høre mere, så kontakt Rikke Toft Kleemann på rikke@voreslitteratur.dk.

Skrevet af Mette Skovdal
Med en kandidat i filosofi har Mette bragt ny indsigt til vores team. Mette er en talentfuld tekstforfatter med en humoristisk tilgang til motivationen af vores målgrupper i Academy systemet.